• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Kore'de Muhteşem Yarış Ama Kazanan Yine Vettel !!

Posted by éndér_48 on Pazar, Ekim 06, 2013 No comments

2013 Formula 1 takviminin 14. yarışına Yeongam pistiyle ev sahipliği yapan Kore GP'inde zafer Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel'in oldu.


Yarışa pole pozisyonundan başlayan Alman pilot; bu galibiyetiyle birlikte üst üste dördüncü, sezonda ise 8. yarış galibiyetine ulaşarak şampiyonadaki yerini 275 puanla pekiştirmeye devam etti.

Sessiz sedasız harika bir iş çıkaran Lotus takımı ise Kimi Raikkonen & Romain Grosjean sıralamasıyla Kore'den podyum finiş başarısıyla ayrıldılar.

Haftasonunun şüphesiz tek kahramanı ise Sauber pilotu Nico Hulkenberg oldu.Alman pilot inanılmaz bir savunma ve savaş örneği sergilerken 4. sırayı sonuna kadar haketti.

Mercedes pilotu Lewis Hamilton bütün yarış mücadele ettiği Hulkenberg'in arkasında 5. sırada finiş görürken Ferrari pilotu Fernando Alonso bu ikiliyi yakından takip eden isim oldu.

Yarışın 30. turunda Sergio Perez'in lastiği patlamasıyla güvenlik aracı piste girerken, grid cezasıyla 13. cepten başladığı yarışta harika bir performans sergileyerek 5. sıraya kadar yükselen Red Bull Racing pilotu Mark Webber, pit çıkışında pist üzerinde kalan Perez'in patlayan lastiğinden kaçamayarak ön kanadından hasar aldı ve tekrar pit-stop yapmak durumunda kalarak güvenlik aracı periyoduna 11. sırada dönebildi.

Ancak tabiki Webber'in şanssızlıkları henüz bitmemişti.Güvenlik aracının çıktığı turda bu kez Adrian Sutil DRS düzlüğünün sonundaki virajda kendi hatasıyla arkadan kayma yaşayarak spin attı ve önündeki şikan dönüşüne başlayan Webber'e yandan vurdu.Sağ taraftaki sidepodu hasarlanan Webber, hasardan etkilenen motorun da yanmasıyla yarış dışı kalmış oldu ve Kore'de görevli skandalı yaşattı.

Aracı alevlenen Webber'e ilk müdahele yangın tüpleriyle yapılırken, daha sonra birden pist üzerinde Jeep marka yangın müdahele aracı belirdi.Formula 1 ekranlarında ilk kez gözüme çarpan bu aracın ardından konvoyun arkasına güvenlik aracı geçti ve şüphesiz Charlie Whiting de neler olup bittiğini ancak izlemiş olsa da yaşanan skandala bizim kadar neşeli yaklaşamamıştır.Ama herşey bir yana adam (ki bu Webber oluyor) emekliliğini açıkladığından mıdır nedir üst üste şanssızlıklar peşini bırakmıyor ya yeminle insan F1'den soğuyor.

*2013 Kore GP Yarış Sonucu için TIKLAYINIZ...

Neyse bir sonraki yarış 11-13 Ekim tarihleri olan önümüzdeki hafta Japonya'da diyerek Webber'in en azından Suzuka'da şanssızlıklarına bir son vermesini diliyorum.Haftaya görüşmek üzere!!!

- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -