• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Vettel Kendi Evinde Zafere Uzandı

Posted by éndér_48 on Pazar, Temmuz 07, 2013 No comments

2013 Formula 1 sezonunun 9. yarışına Nürburgring pistiyle ev sahipliği yapan Almanya GP'inde zafer kendi evinde yarışan Red Bull Racing pilotu Sebastian Vettel'in oldu.


Yarışa ikinci cepten başlayan Alman pilot, iyi bir startla birlikte ilk virajda birinciliği eline aldı ve yarışı kontrolü altında ilk sırada tamamlayarak şampiyonadaki liderliğini pekiştirdi.

Lotus pilotları Kimi Raikkonen & Romain Grosjean harika geçen haftasonlarında sırasıyla ikinci ve üçüncü olarak Almanya GP'inden podyumla ayrılmış oldular.

Ferrari pilotu Fernando Alonso sert lastikle başladığı yarışı dördüncü sırada bitirirken yarışa pole pozisyonundan başlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton yarışı ancak 5. sırada bitirebildi.

McLaren ise Kanada ve İngiltere yarışlarının ardından Jenson Button'ın 6.lığı ve Sergio Perez'in 8.liği ile birlikte her iki pilotuyla da puan almayı başardı.

Mark Webber ise üçüncü cepten başladığı yarışta iyi bir start alarak ikinci cebe yerleşse de ilk pit-stoplarda pit ekibinin sağ arka lastiğini takamamasının ardından çok önemli zamanlar kaybetti ve 1 tur geriden yarışa geri döndü.Yarışın orta kısmında piste giren güvenlik aracı sayesinde turu geri alan Avustralyalı pilot, 21. sıradan 7. sıraya kadar yükselerek olası bir galibiyet kovalayabileceği yarıştan 6 puanla ayrılmak durumunda kaldı.

Force India pilotu Paul di Resta ve Mercedes pilotu Nico Rosberg yarışı ilk onda bitirerek Almanya GP'inden puanla ayrılan son isimler oldular.

Ferrari pilotu Felipe Massa ise yarışın henüz başında attığı spin sonrası aracını stop ettirerek yarışa dramatik bir şekilde veda etmiş oldu.


Takvimin 9. yarışı olan Almanya GP'inin de tamamlanmasıyla Formula 1'de 3 haftalık araya girilirken, sezonun 10. yarışı olan Macaristan GP'i 26-28 Temmuz tarihleri arasında Hungaroring pistinde koşualacak.

- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -