• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

F1'de Kara Gün: Mark Webber Formula 1'e Veda Ediyor

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 27, 2013 1 comment

Red Bull Racing'in 37 yaşındaki Avustralyalı pilotu Mark Webber, bugün (27 Temmuz) yaptığı açıklama ile sezon sonu Formula 1'e veda edeceğini duyurdu.


2014 senesi için Porsche ile LeMans LMP1 programında yarışacağını açıklayan Webber, Formula 1 kariyerine son noktayı koyarken, geri dönüşünün de mümkün olmadığını belirterek resmi olarak emeklilik kararını açıkladı.

2002 yılında Minardi ile Formula 1 kariyerine başlayan Webber, 2003-2004 senelerinde Jaguar'da, 2005'te BMW Williams'ta, 2006'da Williams'ta, 2007 senesinden bu yana da Red Bull Racing takımlarında mücadele etmişti.

Formula 1 kariyerindeki ilk podyumunu Williams ile 2005 Monaco GP'indeki üçüncülük ile yaşayan Webber; Red Bull Racing'in gelişiminde başından beri takımda bulunurken, Red Bull Racing ile ilk podyumunu 2005 yılında Nürburgring 3.lüğü ile elde ederken 2009 yılında ise yine Nürburgring pistindeki yarışta ilk kez kazandığı pole pozisyonu ile birlikte ilk F1 zaferini kazandı.

Kariyerinin ikinci zaferini ise yine 2009 Brezilya GP'inde kazanan Webber, kendisi için en parlak geçen 2010 sezonunda 4 zafer ( İspanya-Monaco-İngiltere-Macaristan ) kazanırken şampiyonluğu takım arkadaşı Vettel'e kaptırmış olsa da kendisi için en anlamlı zafer olan Monaco GP'ini kazanmıştı.


Pek de istediği gibi geçmeyen 2011 sezonunda yalnızca sezonun son yarışı Brezilya GP'ini kazanan Webber, 2012 sezonunda ise Formula 1'in en prestijli yarışı olan Monaco GP'i ile birlikte bir de İngiltere GP'ini kazandı.

Formula 1 kariyerinin son senesi olduğunu açıkladığı ve 7 yarışın geride kaldığı 2013 sezonunda ise Mark Webber'in en iyi dereceleri Malezya GP'indeki ikincilik ile Monaco GP'indeki üçüncülüğü olarak göze çarpıyor.

Mark Webber'in Red Bull Racing takımında yaşadığı olumsuzlukları bir kenara koyarsak Formula 1 kariyerinin en parlak ve unutulmaz başarılarla geçmesine olanak sağlayan bu eğlence markasında geçirdiği sezonların beni, kendisine ve Formula 1'e daha fazla bağlaması şüphesiz bugünü ( 27 Temmuz ) yas günü ilan etmeme sebep oldu.

Benim için Formula 1'in çok büyük bir anlam yitirdiği bugünden itibaren umarım Webber seçmiş olduğu ve izlenmesi pek de kolay olmayan Porsche LMP1 klasmanına da beni sürüklemez.


Kendi adıma yaşattığı tüm sevinçler, üzüntüler, hayal kırıklıkları ve sinirlendirmeleri için Mark Webber'e sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim.

- Ender MAZI -

1 yorum:

yetenekleri sınırlı bir pilot.bence büyük bir kayıp değil

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -