• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Singapur GP Yarış Yorumu

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Eylül 12, 2011 No comments

Formula 1'de Avrupa kıtasının ardından gerçekleştirilecek olan ilk yarış olan Singapur GP'inde Red Bull Racing takımının büyük bir üstünlüğü bulunuyor.


Sezona da damgasını vurmayı başaran Avusturya kökenli takım ayrıca bu sezon sıralama turlarına da ambargo koyarak 14'te 14 yaptı.Marina Bay pistinin yapısal olarak en fazla uyduğu takım olan Red Bull Racing bu hafta da yarışın favorisi konumunda.

Sıralama : Şüphesiz sezonun 15. pole pozisyonunu da almak isteyen Red Bull Racing takımı bunun için çok da şanssız denilemez aslında.İtalya'da hiç beklenmediğimiz kadar hızlı olan takım adeta kendi pisti konumundaki Singapur'da da pole pozisyonunu almaya en büyük aday.Hatta ilk iki cebi.Mark Webber'in pilotlar klasmanında dördüncü sıraya düşmesi ve bu sezon yarış kazanmaya oldukça aç olması bence kendisini pole pozisyonunu almaya en büyük aday olarak gösteriyor.

Yarış : Webber beklediğim gibi pole pozisyonunu alıp pazar günü startta da sıra kaybetmeden kalkmayı başarabilirse bence yarışı kazanır.Red Bull Racing takımından duble beklediğim yarışta ikinci hızlı takım olarak Ferrari'yi bekliyorum.

Grup A ( Alonso - Hamilton - Vettel - Webber ) : Yarışın galibini Red Bull Racing takımından bekliyor olup Webber'in favori olacağını düşünüyorum.Ancak starttaki kalkışı çok önemli olacak.

Grup B ( Button - Massa - Rosberg - Schumacher ) : Her ne kadar Ferrari'nin bu yarışta McLarenlerden hızlı olacağını düşünsem de pilotlara gelindiğinde Button'un Massa'ya oranla daha fazla şansı olduğunu düşünüyorum.Mercedes GP'nin ise İtalya'da olduğu kadar iyi bir performans sergileyeceğini düşünmüyorum.

Grup C ( di Resta - Petrov - Senna - Sutil ) : Yine Renault motorlarının Mercedes motoruna üstünlük sağlayacağını düşündüğüm bu grupta favorim Petrov olacak.

Grup D ( Algersuari - Barrichello - Kobayashi - Perez ) : Bu gruptaki favorim iyi bir sezon geçirdikleri söylenebilinen Toro Rosso takımı pilotu Algersuari yönünde olsa da Sauber'den Kobayashi öne çıkan isim olmayı başrabilir.

Grup G ( Buemi - Kovalainen - Maldonado - Trulli ) : Bu grupta Buemi'nin kazaya karışıp yarış kalmadığı sürece mutlak favori olacağı kanaatindeyim.

Grup F ( d'Ambrosio - Glock - Liuzzi - Ricciardo ) : Bu grubun mutlak favorisi ise Virgin Racing'in tecrübeli pilotu Timo Glock olacaktır.

Kuponum :  Webber ( A ) - Button ( B ) - Buemi ( G ) - Glock ( F )  Sistem : 3-4

Herkese bol şanslar.....

- Ender MAZI -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -