• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Ferrari'den Alonso Sesleri

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Eylül 30, 2009 No comments

Ferrari takımı tarafından yapılan açıklamalarda, İspanyol pilot Fernando Alonso'nun resmen Ferrari pilotu olduğu açıklandı.









Ferrari takımı, 2010 sezonunda takımdan ayrılacak olan Kimi Raikkonen'in yerini Fernando Alonso ile doldurdu ve çifte dünya şampiyonun Ferrari ile 3 yıllık anlaşma imzaladığı duyuruldu.

Fernando Alonso, Ferrari tarihinde yer alan ikinci İspanyol pilot olacak. İlki 1956 ve 1957 sezonlarında yarışan Alfonso De Portago idi.

Ferrari takımının açıklamalarına göre, önümüzdeki sezon Felipe Massa pilotluk görevine devam edecek ve Giancarlo Fisichella ise yedek pilot olarak kalacak.

Kimi Raikkonen'in Ferrari takımıyla henüz 1 yıllık kontratı bulunuyordu. Ancak karşılıklı anlaşmaya varılarak bu anlaşma iptal edildi.

Raikkonen açıklamasında: "Ortak bir sonuca ulaşarak, henüz dolmasına 1 yıl olan kontratın iptali konusunda anlaştık."

"Takımdan ayrıldığım için çok üzgünüm, burada 3 harika yıl geçirdim ve bu süre zarfında pek çok yarış kazandım. Birlikte, takım şampiyonlukları kazandık, 2007'de ise dünya şampiyonu oldum. Böylece kariyerime başlarken koyduğum hedefime ulaşmış oldum. Burada kendimi hep evimde hissettim ve buraya dair hep iyi hatıralarım olacak." dedi.

Stefano Domenicali ise şu açıklamayı yaptı: "İnanılmaz yeteneği ile iki dünya şampiyonluğu kazanmış bir pilotun takımımıza katılmasından gurur duyuyoruz."

"Elbette Kimi'ye Ferrari'de geçirdiği zaman içerisindeki herşey için teşekkür ediyoruz. Kendisi 2007'de kazandığı dünya şampiyonluğu ile 2007 ve 2008'de kazandığımız takım şampiyonlukları sayesinde Ferrari geçmişinde önemli bir yer kazandı.

"Şu an içinde bulunduğumuz zorlu sezonda bile, büyük yeteneği ile Spa zaferi gibi iyi sonuçlar elde etti. Sezonun kalan 3 yarışında da birlikte güzel anlar yaşamayı umuyoruz"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -