• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Nelson Renault'dan Ayrıldı!!!

Posted by éndér_48 on Perşembe, Ağustos 06, 2009 No comments

Nelson Piquet, resmi olarak Renault Formula 1 takımından ayrıldığını ve önümüzdeki Avrupa yarışında takımda olmayacağını duyurdu.

Öncelikle kariyerindeki başarılardan bahseden Piquet, "Yarış kariyerime sekiz yaşımda başladım ve rekor üstüne rekor kırdım. Go-kartta yarıştığım her şampiyonayı kazandım. 14 yarış kazanıp 17 pol pozisyonu elde ederek Güney Amerika F3 şampiyonu oldum. 2003 yılında İngiltere'ye gittim ve kendi takımımla F3 şampiyonasında yarıştım. Orada da 12 yarış kazanıp 13 pol pozisyonu elde ederek şampiyon oldum. Aslında en genç şampiyon olma ünvanına da eriştim. 2005 ve 2006 yıllarında GP2'de yarıştım ve 5 yarış kazanıp 6 pole pozisyonu elde ettim. İkinci senem harika geçti ve şampiyonluğu Lewis Hamiltona'a karşı kendi hatalarımla olduğu kadar takımımın teknik hataları nedeniyle de kaybettim ki bu hatalara yarış içinde yakıtımın bitmesi de dahildi. GP2'de bir haftada alınabilecek tüm puanları elde ederek rekor kırdım ve bunu bu seneye kadar Nico Hulkenberg dışında başarabilen olmadı." dedi.

Piquet, Renault ile zor geçen günlerin artık bittiği için memnun olduğunu ve artık daha başarılı olmak için çalışmalarını başlatacağını söyledi.

Piquet "Kariyerimin en kötü dönemi geride kaldığı için kendimi rahat hissediyorum ve artık olanları geride bırakıp kariyerimi doğru yola sokma ve ismimi hızlı ve kazanan pilot olarak değiştirme şansım var."

"Ben takım oyuncusuyum ve kariyerim boyunca benim kişiliğimi ve yeteneklerimi bilen düzinelerce insan var ancak ne yazıkki Formula 1'deki kariyerimde en büyük etkiye sahip kişi bunun farkında değil."

"F1'e ilk başladığımda, takımımdan sadece çok fazla destek görmek istedim. Bunun yerine bana 'diğer aracı kullanan kişi' olarak davranıldı. Hatta bazen sıralamalardan ve yarışlardan önce menajerim ve takım patronum (Briatore) beni korkutur ve eğer iyi bir sonuç almazsam yerime gelmeye hazır olan pilotlar olduğunu söylerdi. Benim iyi sonuçlar almak için asla korkutulmaya ihtiyacım olmadı. 2008'de 19 puan topladım ve podyuma çıktım. Bu F1'de en iyi ilk yılını geçiren Brezilyalı olduğum anlamına geliyordu."

Piquet bu sene takım içerisinde Fernando Alonso ile aynı seviyede destek görmediğini iddia etti.

"2009 sezonu için Briatore bana her şeyin farklı olacağı konusunda söz verdi, hak ettiğim ilgiyi göreceğimi söyledi ancak bunu asla almadım, en azından takım içerisinde bana eşit davranılabilirdi."

"Bana performans bazlı anlaşma imzalattı ve sezon ortasına kadar Fernando Alonso'nun kazandığı puanların % 40'ını almam gerektiğini söyledi. Çifte dünya şampiyon ve harika bir pilot olan Fernando Alonso'ya karşı mücadele ediyor olmama rağmen eşit koşullar sağlansaydı onun kazandığı puanların % 40'ını rahat bir şekilde kazanabilmiş olacağım konusunda eminim."

"Ne yazık ki verilen sözler yine tutulmadı. Yeni araç ile Fernando Alonso'nun 2839 km testinin karşılığında ben sadece 2002 km test yapabildim. Test günlerimin sadece 3'ü kuru zeminde gerçekleşti, Fernando'nun ise sadece 1 günü yağmurdaydı."

"Ben sadece ağır, lastikleri sert bir araçla ve genelde yol tutuşunun zayıf ve pistin yavaş olduğu ilk günlerde ya da havanın kötü olduğu günlerde test yaptım. Fernando ise yumuşak lastikler ile daha iyi koşullarda ve yumuşak lastikler ile test yapıyordu. Ben asla sıralamalara hazırlanma fırsatı bulmadım. Günümüzde Formula 1'de 1. ile 15. arasındaki fark 1 saniyenin altına düştü. Bu da 0.2-0.3 saniyenin 8 pozisyon fark yapabileceğini gösteriyor."

Piquet ayrıca yeteneklerine güvendiğini söyledi.

Piquet "Şüphesiz yeteneklerime ve performansıma güveniyorum. Şu ana kadar kötü sonuçlar nedeniyle bunu gösteremedim. Benim geçmişimi bilen birisi F1'de aldığım sonuçların benim geçmişim ve yeteneklerim ile uyuşmadığını bilirler."

"Son 2 senede gördüğüm koşullar oldukça ilginçti ve benim bile inanamadığım bazı olaylar oldu. Şu anda bunu açıklamam gerekirse bunların son 2 senede aldığım adil olmayan yaklaşımdan kaynaklandığını söyleyebilirim."

"Ben her zaman menajerin olmasını takımın bir parçası olmak olarak gördüm. Menajer size cesaret vermeli ve desteklemeli, fırsatlar sunmalıdır. Benim yaşadıklarımda ise tam tersi oldu, Flavio Briatore benim celladım oldu." dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -