• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Massa'nın Yerini Valencia'da Badoer Alacak

Posted by éndér_48 on Salı, Ağustos 11, 2009 No comments

Michael Schumacher'in boynundaki ağrılar nedeniyle Felipe Massa'nın yerine yarışamayacağının açıklanmasının ardından Valencia'da Ferrari kokpitine Luca Badoer'in geçeceği açıklandı.

Schumacher'in yarışamayacak olması nedeniyle Ferrari takımı yıllardır gösterdiği çabanın ödülü olarak Badoer'i Valensiya'da kokpite geçirme kararı aldı.

Başkan Luca di Montezemolo, "Michael'in geri dönemeyecek olması beni gerçekten üzdü. Son günlerde gösterdiği büyük çabaya ve olağanüstü motivasyona minnettarım. Onun dönüşünün Formula 1 için çok iyi olacağına hiç şüphe yoktu. Eminim onu tekrar zaferler için mücade ederken görebilirdik. Ferrari ve tüm taraftarlar adına bu durumda sergilediği bu tutum için teşekkür etmek istiyorum. Stefano Domenicali ile birlikte Luca Badoer'e test pilotluğu yaparak harcadığı büyük çabanın ardından Scuderia için yarışma şansı vermeye karar verdik." dedi.

38 yaşındaki Badoer 1998 yılından bu yana Ferrari'de test pilotluğu yapıyor ve en son 1999 yılında Minardi için yarıştı.

Badoer hakkında bilinmeyenler:

- Luca Badoer'in F1'e dönüşü ile 1993 sezonunda yarışan iki pilot pistte olacak. Hem Badoer hem Rubens Barrichello F1'e o yıl adım atmıştı.

- Badoer Valensiya'da griddeki en yaşlı pilot olacak.

- Badoer daha önce Scuderia Italia, Minardi ve Forti Corse takımları ile yarıştı. Şimdi de Ferrari ile yarışa çıkacak olan Badoer İtalyan takım geleneğini bozmamış olacak.

- Badoer, Ferrari'nin en uzun süre görev yapan test pilotu olma unvanına sahip.

- 48 grand prix'de yarışmasına rağmen Badoer şimdiye kadar hiç puan alamadı. En iyi sonucu 1993 San Marino GP'sindeki yedinciliğiydi.

- Badoer hiç puan alamadığı bu sonuçla puan alamadan en fazla yarışa çıkan pilot oldu.

- En iyi grid pozisyonunu 1995 Macaristan GP'sinde Minardi ile elde etmiş yarışta ise 8. olmuştu.

- Badoer 1999 Avrupa GP'sinde dördüncü sıradayken vites kutusu sorunu ile yarış dışı kaldığında gözyaşlarına boğulmuştu.

- Badoer 1982 Fransa GP'sinin ardından 10 yıl 3 ay sonra 1992 Japonya Grand Prix'sinde yarışan Jan Lammers'in ardından en fazla ara veren ikinci pilot oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -