• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Webber Kazandığı İlk Galibiyetin Ardından Rahatladı

Posted by éndér_48 on Salı, Temmuz 14, 2009 1 comment

Mark Webber, Formula 1 kariyerinde 130 Grand Prix'inin ardından kazandığı ilk galibiyetle rahatladığını kabul etti.

Red Bull Racing pilotu pazar günü Almanya Grand Prix'inde muhteşem bir performans sergiledi, pistten geçme cezası almasına rağmen Avustralyalı pilot kariyerinin ilk F1 galibiyetine imza attı. Webber yaşadığı galibiyet kuraklığının sona ermesinden dolayı büyük bir rahatlama hissettiğini kabul etti.

Yaşadığı rahatlamanın kazandığı galibiyetten daha büyük olup olmadığı sorulduğunda Webber " Bu muhtemelen doğru." yanıtını verdi.

" Çok fazla yarış tecrübesi yaşadım ve çoğunlukla büyük yarışlardı fakat kazanma şansım olmadı çünkü araç bunu yapabilecek durumda değildi, o yarışlar da yaratılan Michael Schumacher isimli kişi tarafından kazanılıyordu."

" O çağlarda Ferrari ya da McLaren'de olmanız gerekiyordu. Artık yeni bir F1 çağındayız, diğer takımlar da bunun içinde ve Red Bull Racing'le bulunduğum durumdan çok mutluyum, her yarış podyum ve galibiyet için mücadele edecek konumdayız, mümkün olduğunca uzun süre doğru şeyleri yapacağız."

Webber ayrıca kazandığı ilk galibiyetinin kendisini daha güç bir pilot yapmak konusunda yardımcı olduğuna inanıyor.

" Pole pozisyonu ve galibiyetin olduğu ıssız sulardan geçtim, yalnızca yardımcı olur. Elbette engel olamaz. Lider olmak ve kovalayan olmamak durumu benim için ilkti. Şüphesiz gelecekte bazı zor yarışlar olsa da bu dengenin devam etmesini umuyorum. Fakat bu kadar yakınken ilk galibiyeti kazanmak benim için yarışları belki de daha gerçekçi kılıyor."

Webber kendisi ve takım arkadaşı Sebastian Vettel arasındaki mücadelenin şmapiyonadaki duruma yansıyacağını umuyor fakat şampiyonadaki duruma göre ikisinden birisinin destekleyici rolde olması konusunu da düşünüyor.

" Sebastian ve ben yarışlarda birbirimiz oldukça yakın olabiliriz ve bu da toplanan puanlara yansıyabilir. İkimizden birisinin performansı düşene kadar bu yolda gideceğini göreceğiz-gördük. Sezon sonuna kadar ilk iki sırada yarıları bitirmeyi beklemek gerçekçi değil ve ilginç yarışlar olacak."

" Takım için, inanımaz bir durum her iki pilotu da hemen hemen aynı puanda bu da markalar şampiyonluğu için çok iyi bir alamet. Jenson (Button) pilotlar şampiyonluğunda en büyük engel, puan açısından iki yarışlık avantaja sahip."

1 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -