• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Raikkonen Macaristan'da Podyumu Hedefliyor

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Temmuz 15, 2009 No comments

Kimi Raikkonen, gelecek hafta yapılacak olan Macaristan Grand Prix'sinde sezonun ikinci podyum sonucuna ulaşabilmek konusunda umutlu görünüyor. Fin pilot, Hungaroring'in Ferrari F60'a uygun bir pist olacağını söylüyor.

"F60 yavaş virajları olan Hungaroring'de iyi olacaktır. Ayrıca hava sıcaklığının da Almanya'da olduğundan fazla olması bekleniyor, podyumu yakalamak harika olurdu."

Raikkonen, araçta elde ettikleri gelişimden memnun olduklarını söylüyor ancak hızlı virajlarda hâlâ aerodinamik dezavantajlarının olduğunu da kabul ediyor.

"Felipe'nin aracında gerçekten iyi çalışan yeni arka kanat ile piste çıkacağım ve araçta daha fazla değişiklik olması da muhtemel. Almanya'da F60'ta bazı güncellemeler vardı ve ayarlar da iyiydi. Ancak sizlerin de pistin bazı bölümlerinden görebildiğiniz gibi downforce açısından sorun yaşıyoruz."

Ferrari pilotu Almanya'daki yarışlarda yaşadığı şanssızlığı geride bırakmaya da istekli olduğunu söylüyor. Almanya'da çıktığı 15 yarıştan sadece dördünde finişe ulaşmayı aşaran Fin pilot hiçbir zaman üçüncülükten daha yukarıya çıkamadı. Geçen hafta Nurburgring'te de yarış dışı kalmıştı.

"Almanya'da lanet beni takip etmeye devam ediyor gibi görünüyor. Hockenheim ve Nurburgring'te sadece birkaç kez yarış tamamlayabildim. Orada kesinlikle şanslı değilim."

Ayrıca ilk virajda pit yolunda çıkıp yarışa dahil olan Force India pilotu Adrian Sutil’le beraber bir kazanın içerisinde de yer alan Raikkonen bunun bir yarış kazası olduğu konusunda yarış hakemleriyle hemfikir.

''Ben yolumda ilerlerken o da pitten çıktı.O içerde kalarak pozisyonunu korumaya çalıştı. Araçlarımız çarpıştı ve ön kanadının bir kısmını kaybetti aynı zamanda benimkinde de küçük bir hasar meydana geldi''

''Bu geniş kanatlarla çarpışmak ve onlara hasar vermek çok kolay. Adrian’la beraber yarış hakemleriyle görüşmeye gittik. Onlar da bunun yarış kazası olduğunu düşündüler’’

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -