• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Macaristan GP Öncesi - Renault

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Temmuz 18, 2009 No comments

Fernando, Almanya'da sadece 2 puan almana rağmen R29 adım atmış göründü...

Fernando Alonso: Kesinlikle geliştik ve son güncellemeler bizi çok daha rekabetçi yaptı. Islak sıralamalarda kaybetöiş olmam utanç verici, çünkü 12.likten başlamam, yarışın ilk bölümünde aracın gerçek temposunu gösterememe anlamına geliyordu. Önüm açıldığında ise araç gerçekten hızlıydı ve yarışın 11 turunda en hızlı dereceleri elde ettim. Bu yüzden podyumda olmak için potansiyele sahip olduğumuzu düşünüyorum. NE olabilirdi demek her zaman kolaydı ama sadece 2 puan almak biraz halay kırıklığı yaratıyor"

Bir sonraki yarış Budapeşte'de, yani ilk defa galibiyet aldığın yerde. Herşeyin başladığı yere geri dönmekten keyif alıyor musun?

FA: 2003'teki galibiyetimin hatıraları çok özeldir, ayrıca Renault'un da dormula 1'e dönüşünden o zamana kadar bir ilkti ve bütün takıma büyük motivasyon, özgüven sağlamıştı. Budapeşte'yi ziyaret etmekten her zaman keyif almışımdır, güzel bir şehir ve insanları dost canlısı. Herkesin yaz tatilini dört gözle bekliyor olması ile padokta her zaman rahat bir atmosfer vardır"

Pist ile ilgili ve aracı nasıl ayarlayacağın konusunda neler söylersin?

FA: SEzonun en yavaş pistlerinden birisi ve neredeyse sürekli olarak bir virajdasınızdır. Bu yüzden pist, fiziksel ve zihinsel olarak çok şey istiyor, özellikle de yüksek sıcaklıkla birlikte. Bir çok yavaş virajı ile birlikte stabil bir öne ihtiyacınız olur, çünkü eğer çok önden kayma yaşarsanız bu size çok zamana mâl olur. İyi çekiş ve mekanik tutunma da yavaş virajlardan temiz bir şekilde çıkmada önemli. Geçiş gerçekten zor ve tek gerçek imkân, ana düzlüğün sonundaki ilk virajda. Bu yüzden sıralamalarda performansımızı azamiye çıkarmamız önemli, böylece yarışa ilk 10'da iyi bir şekilde başlayabiliriz.

Nelson, Almanya'da karmaşık bir talihin vardı. Haftasonunla ilgili neler söylersin?

Nelson Piquet: Havanın değişim göstermesiyle kolay bir haftasonu değildi, özellikle de sıralamalarda. Sıralamalarda son seansa kalabilmek iyiydi ama sonrasında yarışa kötü bir başlangıç yaptım ve sert lastikleri ısıtmakta da zorlandım. Bunlar da bana ilk turda çok yere mâl oldu. Bundan sonra zorladım ama aracımda Fernando'nun sahip olduğu yeni güncellemeler yoktu ve ilerlemek veya Fernando'nun temposuna ayak uydurmak zordu"

Macaristan, geçmişte başarılı olduğun bir pist. Bu se4neki yarışı dört gözle bekliyor musun?

NP: Geçen sene Macaristan'dan keyif aldım ve muhtemelen 6. olarak bitirerek muhtemelen en iyi yarışlarımdan biriydi. Ayrıca GP2 yarışı kazandığım bir yer orası. Hızlı viraj olmamasına rağmen sürüş için eğlenceli bir pist ve kıvrak hatları, go-kart pisti havası veriyor. Yine de oldukça zorlayıcı ve pistte iyi bir ritim tutturmanız gerekiyor. Ayrıca bir vitajın çıkışı diğerinin girişi olmasıyla yavaş virajlarda hassas olmalısınız. Dolayısıyla herhangi bir hata size çok zamana mâl olur.

Gelecek haftasonu için amacın ne?

NP: Fernando ile aynı güncellemelere sahip olmalıyım ve bana göre daha rekabetçi olabilirim. Her zaman ilk 10'da sıralamaları bitirmeyi hedeflememle birlikte umarım yarışta biraz puan alırım. Frenleme alanları kısa, yarış çizgisinin dışı çok kirli, bu nedenle Macaristan'da geçiş zor olduğundan sıralamalar hayati önem taşıyacak. Cumartesi'den en iyisini çıkarmaya yoğpunlaşmak önemli.

Bob, takım Almanya'da büyük bir adım attı. Farklılık hakkında ne hisediyorsun?

Bob Bell: Yaptığımız güncellemeler kesinlikle aracın aerodinamik ve mekanik performansını geliştirdi ve bize çok daha rekabetçi olma fırsatı verdi. Aracınızı, pilotların kendilerini rahat hissettiği ve kendilerine güven sağladığı seviyelere geliştirdiğinizde, genelde kağıt üzerinde bu parçalardan beklediğinizden fazlasını kazanırsınız. Nurburgring'de bunun bir örneğini gördüğümüzü düşünüyorum ve Fernando özellikle çıtayı yükseltti ve aracındaki yeni parçalardan en iyisini çıkardı.

Almanya'dan sadece 2 puan çıkarmanıza rağmen R29 yarıştaki en hızlı araçtı. SEzonun geri kalanı için iyimser olmalısınız.

BB: Cesaret verici. Ama temkinli olup her bir performanstan çok da coşmamalısınız. Şimdi Macaristan'a gidip aracın temposununun gerçek olduğunu ve lastik veya pist koşulları kapsamında sadece Almanya'ya özgü olmadığını doğrulamak için bu performans gelişimini pekiştirmeliyiz.

Macaristan'da daha da güncelleme olacak mı?

BB: Almanya'da sadece Fernando'nun aracında yeni güncellemelerimiz vardı. ama gelecek haftasonu Nelson da aynı güncellemelere sahip olacak. Ayrıca bir başka adım getirmesini beklediğimiz bazı karoser güncellemelerimiz de olacak. Macaristan, aracın ayarları açısından önceki güncellemeleri optimize etme için biize zaman da verecek. Bu yüzden Almanya'daki güncellemelerimizden daha da fazla fayda sağlamayı bekliyorum

Macaristan'ın dar ve kıvrımlı doğasının R29'a uygun olduğunu düşünüor musunuz?

BB: Senenin ilk yarısında araçta tecrübe ettiğimiz sorunlar, pistlerin karakterleri ile ilgili değildi, aracın bütün alanlarında performans eksikliği yaşıyorduk. Son güncellemelerde bu zorluklar giderildi ve bu yüzden Almanya'daki gibi Macaristan'da benzer bir performans seviyesi yaratmamamız için herhangi bir neden yok. Hungaroring ayrıca Fernando'nun keyif aldığı bir pist ve daima orada iyi gider. Bu yüzden tekrar rekabetçi olabileceğini düşünüyorum"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -