• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Alonso Hedefi Podyum Olarak Belirledi

Posted by éndér_48 on Salı, Temmuz 14, 2009 No comments

Renault takım patronu Flavio Briatore ve Fernando Alonso'ya göre aerodinamik güncellemeler sonrasında büyük adım atmasıyla R29'un podyum için potansiyel aday olduğunu düşünüyor.

İlk defa Almanya GP sıralamalarında Piquet tarafından geçilmesine rağmen 27 yaşındaki İspanyol pilot, yarışı 7. sırada tamamladı.

Yarışın sonlarına doğru Renault aracı en hzılı turları bile atıyordu. Dahasında Alonso, Nurbvurgring'deki yarışında hızlı turları sıralamasında 1., 2., 4., 5., ve 6. derecelerin de sahibiydi.

Alonso, aracın aerodinamik gelişimden destekle, özellikle de iki katmanlı difüzörle, ilerlediğini söyledi.

İspanyol radyo Cadena SER'Ee konuşan Alonso: "Araç iyi durumdaydı ve şimdiden itibaren podyuma daha yakın olabiliriz.Amaç bu"

Almanya'da Piquet'in kullanmadığı güncellenmiş R29, yeni lastik kapağı, yeni motor muhafazsı ve yeni ön kanada da sahipti. Alonso bu yeniliklerin, Silverstone'deki pakede göre 0,4 saniye kadar katkıda bulunduğunu söyledi.

Alonso: "İki hafta önce kimse Brawn'ları zorlayacağımızı veya en hızlı turu atacağımızı düşünemezdi"

Alonso ayrıca, 2008'de olduğu gibi Renault'un iyi bir sezon sonu geçirmesini umduğunu ama Red Bull ve Brawn araçlarının çok güçlü olmaları nedeniyle bunun zor olduğunu belirtti.

Renault F1 patronu Briatore ise, güncellemelerin yaklaşık 0,7-0,8 kazandırdığına inanıyor.

Briatore: "Eğer sıralamalarda yağmur bize zarar vermeseydi daha yukarılarda bitirebilirdik. Çünkü (yarıştaki) trafik bize çok zarar verdi ve ayrıca kalkışımız da. Orada bir sorunumuz var ve Macaristan'dan önce bunu halletmemiz gerekiyor."

"Ama mutlu olduğumuzu söylemeliyim. Araç, bazı olağanüstü derecelerle yarışın en hızlısıydı"

Briatore, kış döneminde KERS'e fazlasıyla odaklanmalarının sezonun başlarında gelişim eksikliğine mâl olduğuna inanıyor. Fransız takım, bilindiği gibi bir kaç yarış öncesinden KERS'i kullanmayı bırakmıştı.

Briatore: "KERS ile inanılmaz zaman kaybettik. Şimdi aracı modifiye etmeye çalışıyoruz ve doğru yöndeyiz"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -