• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Webber Mücadeleden Memnun

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Haziran 17, 2009 No comments

Red Bull Racing pilotu Mark Webber takım arkadaşı Sebastian Vettel ile olan mücadelesinden zevk aldığını ve Alman pilot ile karşılaştırılmasında kendini ispatlamayı sevdiğini söyledi.

Webber, Türkiye Grand Prix'inde ikinci bölümdeki parlak performansı sayesinde Vettel'i ağır bir yenilgiye uğraşmış ve ikili sezon boyunca sürekli olarak birbiriyle karşılaştırılmıştı. Scuderia Toro Rosso'dan geldiğinden beri etrafındaki Vettel ile çıkan dikkat çekici hareketlerden sakınan Webber, rakibi üzerindeki baskıyı arttırması gerektiğini kabul etti.

" Bu yıl takım arkadaşım Sebastian Vettel ile mücadelemden keyif alıyorum. İlk kez takım arkadaşım olarak bu kadar hızlı birisi oldu ve her zaman söylediğim gibi konunun hepsi şu, bu seviyede en iyi çocuklarla kendinizi kıyaslamak istersiniz."

" Vettel şu anda en büyük önceliği olan pilot ve bulunduğu yerde harika işler çıkardı fakat şampiyonada aramızda birkaç puanlık bir fark var. Eğer Grand Prix sonunda kırk saniye gerideyse ve ben en iyisini yaptıysam bununla ilgili yapabileceğim bir şey yok ve aynısı onun için de geçerli, Türkiye'de en iyisini yapmaya çalıştı ve yeterli olmadı."

" Sezonun geri kalanı da buna benzer olacak. Ben daha iyi olduğum ve O'nun daha iyi olduğu haftasonları olacak fakat önemli olan araçtan en iyiyi almamız." İnsanlar baskı altında olup olmadığımı soruyor fakat Sebastian'ın üzerinde daha fazla baskı olduğunu düşünüyorum. İnsanların gözünün benim ne yaptığımla ilgilendiğini sanmıyorum. İnsanlar O'nun yeni Schumacher olduğunu düşünüyor fakat durumun bu olmadığı güzel."

" Onuncu ya da on ikinci sırada sürerken daha fazla baskı hissetmiyorum. Herhangi birine bir şeyler kanıtlamak için baskı hissetmiyorum fakat kendime evet."

Vettel, İspanya ve Türkiye Grand Prix'inde takım arkadaşı tarafıdan mağlup edilmekten dolayı mutsuz olduğunu söylemesine rağmen Webber aralarında herhangi bir sürtüşmenin olmadığı konusunda ısrarcı.

" Son iki ya da üç yarış benim için iyi ve Sebastian için kötü geçti fakat aramızdaki şeyler iyi. Sıralamada daha iyi olursunuz ve bazı yarışlar istediğiniz gibi gitmez, son üç yarışta Sebastian ile ilgili durum bu, hayal kırıklığına uğrarsınız. Bunu yaşadım."

" Red Bull takımı için bilinmeyen sularda eşit ve birbiriyle mücadele eden iki pilota sahip olma durumu mevcut. Sezon başında bahsinizi bir kişi için oynarsınız. Her şeyi Sebastian için oynayabilirdiniz fakat Monaco'da kaza yaptı ve mümkün olan en iyi sonucu almak için her iki araca da hala aynı şansı vermeniz gerekiyor."

" Şampiyona açısından bu bağlamda pilotlara yaptıkları şey konusunda izin vermeniz gerekiyor. Son olarak Türkiye'de takım işimize bakmamız için izin verdi ve güzel olan buydu. Eğer Sebastian benim 25 puan önümde olsaydı şu an top farklı yönde olabilirdi fakat her ikimizde hala Jenson ile olan farkı kapatmaya çalışıyoruz bunu ispatlamak oldukça zor."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -