• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Schumacher, F1 Politikaları Konusunda Hayalkırıklığına Uğradı

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Haziran 20, 2009 No comments

Yedi kez dünya şampiyonu Michael Schumacher, Formula 1'e gölge düşüren politik kavgaların kendisini yorduğunu söylüyor fakat yeni bir şampiyona kurmanın gerçekçi bir öneri olduğuna inanıyor.

Schumacher F1 takımları ve FIA arasındaki mevcut ayrılık tartışmalarının yakında son bulmasını umuyor ve spora zarar verdiğini düşünüyor. Kendi sitesinde yazan Schumacher şunları söyledi:

" Sporun az knuşulup politikadan daha fazla bahsedildiği şu anki Formula 1'i çok talihsiz buluyorum. Politik oyunların gerçekten yakında sona ermesini umuyorum, kariyerim boyunca bu tür şeyler beni sinirlendirdi. Çünkü sonunda tek bir gerçeği değiştirmiyor: Motorsporları harika bir spor, Formula 1 her zaman bunun en iyisi oldu ve zirvede kalması gerekiyor."

" Formula 1 her zaman en iyi pilotların ve en iyi takımların olduğu bir platform oldu. Dünyanın her yerinde takdir edilen bir şey; herkesin görmek istediği şey bu. Fakat devamlı olarak kesin olamayan kurallar nedeniyle sürekli sorular sorarsanız belki de değerini gerçekten korumak daha iyi olacaktır, ayrılıp başka bir yerde oluşmak makul bir yol olabilir."

Sschumacher sporu uzun vadeli gelecekte korumak adına yapılan kural değişiklikleri konusunda FIA ve takımların anlaşamadığı gerçeği karşısında şaşkına döndüğünü söyledi.

" Bütün takımların reformlara nasıl yaklaşacakları konusunda kendi fikirlerini sunması ve yönetim kurulunun hala bazı şeyleri uygulamak istemesi kolay anlaşılabilir durum değil. Elbette ilk başta hayal edilemez gibi görünüyor fakat bu kez bütün büyük takımlar birlik içinde. Bu da yeni şampiyona oluşturma fikrini daha gerçekçi kılıyor. Benim içn gerçekten bir alternatif olmaya başladı. Motorsporları seven olarak en iyi pilotların ve en iyi takımların birbirleriyle yarıştığı en iyi gösteriyi seyretmek istiyorum."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -