• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

MotoGP: Rossi Assen'de 'Dalya' Dedi

Posted by éndér_48 on Pazar, Haziran 28, 2009 No comments

MotoGP şampiyonasının Hollanda'nın Assen pistindeki yarışını Yamaha pilot Valentino Rossi kazandı. İtalyan pilot bu sonuçla birlikte kariyerinin yüzüncü galibiyetine imza attı ve 'dalya' dedi. İkinci sırayı ise takım arkadaşı Jorge Lorenzo alırken haftasonu boyunca aracının ayarlarından şikayet eden Ducati pilotu Casey Stoner üçüncü oldu.

Yarışa ikinci sırada başlayn Dani Pedrosa klasik iyi startlarından birisini daha Assen pistinde aldı ve pole pozisyonundaki Rossi'yi geride bırakarak ilk virajı lider döndü. Dördüncü sıradaki Stoner ise Lorenzo'yu geçerek startla birlikte bir basamak yükselmeyi başardı. İlk turun yarısı geride kalırken Rossi ve Stoner aynı anda atağa kalkınca Pedrosa bir anda kendini üçüncülükte buldu ve bu karmaşadan liderlikle çıkan isim Avustralyalı Casey Stoner oldu. Fakat bir tur sonra Stoner hata yapınca Rossi affetmedi ve startta kaybettiği liderliği geri almış oldu.

Üçüncü tura girildiğinde ilk üç şekilllendi ve Rossi, Stoner, Pedrosa sıralaması oluştu. Aynı turda Lorenzo sıralamayı yeniden yazdı ve Pedrosa'yı geçerek üçüncü sıraya yükseldi. Bir tur sonrasında Dani Pedrosa motorunun ön kısmının kontrolünü kaybedince düştü ve oldukça geriledi. Yine aynı turda Lorenzo yükselişine Stoner'ı geride bırakarak devam etti ve dördüncü turun sonunda Yamaha pilotları ilk iki sırayı aldılar. Rossi ve Stoner ilk iki sırada rahat bir şekilde ilerlerken her geçen tur üçüncü sıradaki Ducati pilotu Casey Stoner ile farkı ufak ufak açmaya başladılar ve altıncı turun sonunda fark beş saniyeye yaklaştı.

Sekizinci turda Andrea Dovizioso takım arkadaşı Dani Pedrosa'nın yaşadığı benzer bir sorunla motorundan düştü ve yarışı bırakmak zorunda kaldı. Bu kazanın ardından Colin Edwards dördüncü sıraya yükseldi. Ön bölümdeki üçlü birbirinden kopmaya başlarken altıncılık mücadelesinde altı pilot bir saniye içinde birbirini takip ediyorlardı. Bu bölümün lideri Vermeulen olurken onu Toseland, Kalio ve Hayden takip etti. On üçüncü turda Kalio Toseland'ı geride bırakmayı başardı ve altıncı sıraya yükseldi.

Yarışın bitimine dokuz tur kala Rossi ve Lorenzo arasındaki fark ilk kez iki saniyenin üzerine çıktı. Stoner ise bu ikiliden tamamen koptu ve Lorenzo2nun yedi saniye gerisinde üçüncülüğü garantiledi. Aynı şekilde dördüncü sıradaki Edwards da Stoner'ın dört saniye gerisinde kalınca bu ikili pozisyonlarını garantilediler.Bu iki pilotu ise Vermeulen takip etti.

Toseland yarışın bitimine sekiz tur kala kaybettiği altıncılığı Kalio'dan almayı başardı. Fakat yarışın sonuna kadar bu ikili arasındaki mücadele dur durak bilmeden devam etti ve bu kez cevap verme sırası Kalio'daydı. Son tura girildiğinde kaybettiği altınclığı alarak gelen Kalio motorundan düştü ve bütün yarış boyunca mücadelesini ettiği altıncılıktan oldu. Son viraja kadar kesin olmaya altıncılık mücadelesinde kazanan Toseland oldu. De Puniet yedinci, Elias sekizinci ve Hayden dokuzuncu olarak Assen'den ayrıldılar.

Bu sonuçların ardından Assen'e 106'şar puanla lider gelen pilotlardan yarış galibi Rossi 131 puanla liderlikte yalnız kaldı. 126 ile takım arkadaşı Lorenzo ikinci sırada kalırken, Stoner 122 puan ile liderliğe ortak geldiği Hollanda'dan klasmanda üçüncü olarak ayrıldı.

Pos. Pilot Takım Lastik Süre
1 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team 42:16.611
2 J. Lorenzo Yamaha Factory Racing Team + 5.368
3 C. Stoner Ducati Marlboro Team + 23.113
4 C. Edwards Tech 3 Yamaha + 29.114
5 C. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP + 33.605
6 J. Toseland Tech 3 Yamaha + 39.347
7 R. de Puniet Honda LCR + 39.543
8 T. Elias Honda Gresini + 39.774
9 N. Hayden Ducati Marlboro Team + 39.823
10 L. Capirossi Rizla Suzuki MotoGP + 40.673
11 A. de Angelis Honda Gresini + 46.100
12 M. Melandri Kawasaki Racing Team + 57.777
13 S. Gibernau Onde 2000 + 1:05.366
14 N. Canepa Pramac Racing + 1:09.897
15 Y. Takahashi Team Scot Racing + 1:09.930
16 G. Talmacsi Team Scot Racing + 1:25.099
Yarış dışı
17 M. Kallio Pramac Racing + 1 laps
18 A. Dovizioso Repsol Honda Team + 16 laps
19 D. Pedrosa Repsol Honda Team + 22 laps

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -