• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Mosley Yeniden Seçilmeye Hazır

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Haziran 24, 2009 No comments

FIA'ya yazdığı mektupta Max Mosley, Formula 1 takımları ve üreticiler tarafından yönetim kuruluna yapılan haksız saldırıların ışığında başkanlığını sürdürmeyi tekrar gözden geçirmekten başka bir şansının kalmadığını belirtti.

Kilit bir toplantı olarak görülen Çarşamba günü Paris'teki Dünya Motorsporları Konseyi öncesinde Mosley, takımların istemesi ile çekip gitmeyeceğini belirtti. Konsey toplantısında F1 takımlarının ayrı bir seri kurma planlarının görüşülmesi bekleniyor.

Salı günü FIA üyelerine gönderdiği mektupta FIA Başkanı, takımların tehdidini savuşturma konusunda kendisinin yardımını sürmesini isteyip istememe kararının sadece yönetim kurulu üyelerine bağlı olduğunu ifade etti.

Mosley: "Son haftalarda şu artarcasına netleşti ki muhalif takımların amaçlarından biri, benim FIA başkanlığından ayrılmam. Geçen sene bana güveninizi gösterdiniz ve 16 Mayıs 2008'te size yazmış olduğum gibi niyetimin bu sene Ekim ayında yeniden seçilmenin peşinde koşmamak olduğunu söylemiştim."

"Bununla birlikte bana vermiş olduğunuz yetkiye olan saldırılar ışığında, yeniden yapılacak seçimde aday olmama yönündeki ilk kararımın gerçekten doğru olduğundan şüphe duymalıyım"

"Demortaik seçimle başkanını seçmek sadece ve sadece FIA üyelerine aittir, Formula 1 takımlarını idare eden birbirinden ayrı motor endüstrisine değil."

Yönetim kurulu üyelerine hitap eden Mosley, ayrı bir seri kurma planlarının ve ACEA (Avrupa Otomobil Endüstisi Birliği) tarafından dile getirilen yönetim değişikliği çağrısının, FIA'nın yetkilerine bir saldırı olduğunu söyledi.

Mosley: "Bu, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda FIA'nın düzenleyici yetkilerine bir saldırıdır ve daha kötüsü, FIA'nın bütünüyle amacına ve yapısına doğrudan meydan okuma, haksız eleştiridir."

"Hiç bir FIA başkanı, bunu cevapsız bırakamazdı. Ayrıca, kendi şampiyonasında FIA'nın haklarını korumak ve muhalif Formula 1 takımlarının yasalara aykırı bir harekete girişmesinin önüne geçmek için gerekli olan yasal işlemlerin hazırlıklarını yapıyoruz"

Mosley ayrıca, yeni kurulacak şampiyona ile ilişkili üreticilerin, yeni bir seriyi finansal yönde destekleme teklifinden de şüphe duyuyor.

Mosley: "Şu andaki anlaşmazlığın ortaya çıkması, FIA'nın Formula 1'deki maliyetleri düşürme çabaları ile olmuştur. Maliyetlerdeki düşüş, bağımsız takımların hayatta kalması isteniyorsa olmazsa olmazdır"

"Bağımsız takımlar olmadan şampiyona, sadece eğer kendilerine uygun görürlerde gelen ve giden otomobil üreticilerine bağlı kalacaktır."

"5 üreticinin de büyük finansal sıkıntılar içinde olduğu bir zamanda bu, olağanüstündü bir durumdur. Onların Formula 1 takımları, kendi Formula maliyetlerinin düşürülmesini engellemek için ayrı bir seri tehdididne bulunuyor olmalılar.

"Bu firmaların, bu şekilde boşa harcanacak değerli kaynaklara izin verip vermeyecekleri görülmesi gereken bir konu"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -