• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Montezemolo: FIA Ya Yeniden Yapılanır Ya Da Ayrılırız

Posted by éndér_48 on Pazar, Haziran 14, 2009 No comments

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo Formula 1'de olanları sonlandıracak yalnızca iki ihtimalin varlığına inanıyor - FIA kendini yeniden düzenleyecek ya da üreticiler ayrılarak kendi serisini oluşturacak.

Yönetim kurulu ve Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA) arasındaki tansiyon cuma günü 2010 takılımcı listesinin açıklanmasıyla yükseldi, di Montezemolo takımların sporun istedikleri yönde olması konusunda karamsar olmadığına açıklık getirdi. Cumartesi günü Le Mans 24 Saat yarışlarını ziyaret eden di Montezemolo etkinlik boyunca yaptığı açıklamada anlaşmazlığın en kısa zamanda çözüleceği konusunda şüphesi olmadığını bununla birlikte gidilecek yolun hangisi olduğunu kestiremediğini söyledi.

" Formula 1 ile olan birkaç yıllık sorun çözülmüş olacak, gerçekten bunu umuyorum, FIA'nın sorumluluğunda, bizim istediğimiz gibi ya da diğer serilerde olduğu gibi kendi şampiyonamızı organize etmek. Çünkü motorlara, vites kutularına, markalara, teknolojiye, organizasyona sahip ve yatırım yapabilecek durumda olduğunuzda, bu zor değil. Bu yüzden sorun çözülmüş olacak, çok yakında olmasını umuyorum."

Di Montezemolo, F1'in içinde bulunduğu durum karşısında müteessir olduğunu kabul ediyor fakat FIA içindeki bazı gruplaşmaların sporun 'yara almasını' engelleyecek etkiyi yapabileceğini umuyor.

" Bu kurallarla ve Ferrari'nin haklarının hiçe sayılmasıyla bir sonraki Formula 1 şampiyonasına katılmayacağımızı her gün tekrarlayamayız. Şunu söyleyebilirim, bugün F1 hakkında konuşmaktan çok fazla hoşlanmıyorum çünkü buradaki atmosfer mutlu olanlardan birisi. Benim açımdan sorunu çözeceğimizi umuyorum, 1973 yılında Ferrari'de takım menajeri olarak çalışmaya başladım. Formula 1 başladığından beri bu sporda olan tek üreticiyiz, hiç ara vermeden, ve Formual 1, Ferrari için hayatın bir parçası, kanı, DNA'sı."

" Mutlu değilim. Mutlu değiliz. Şu andaki durumdan hiç mutlu değiliz, özellikle seyirciler ve taraftarlar için. Formula 1'in Formula 3 olmasını istemiyoruz. Yalnızca belirli bir düzeyde korumak istemiyoruz bununla birlikte F1 DNA'sının, teknolojinin,yeni fikirlerin ve rekabetin gelişmesini istiyoruz. Maliyetleri çok önemli doğrultuda kısmayı istiyoruz, çünkü herkes çok uzakta ve FOTA'nın 2009 yılında % 50 oranında motor ve vites kutusu maliyetini düşürebileceğini güçlü bir şekilde gösterdiğini düşünüyorum."

" Bu yönde devam edeceğiz. Birlikteyiz ve çözüm bulmak istiyoruz, FIA'nın içindeki kişilerin şu anda sorun yaratmanın kesinlikle gerekli olmadığını anlayacak, Formula 1'e zarar vereceğini fakat çözüm bulunacağını bilecek sorumumluluğa sahip olduğundan eminim."

Di Montezemolo, FOTA'nın hedefinin yalnızca F1'in iyiliği için olduğuna inandığını vurguladı.

" Formula 1'de neler olduğunu herkes görüyor. Sebebini anlamıyorum. Her ne olursa olsun bizim durumumuzun yapıcı ve çok açık olduğunu düşünüyorum: yönetim, istikrarlı kurallar - altı ayda bir değişen kuralları insanlar anlamıyor, bir gün KERS, başka bir gün standart motorlar - ve harcamalar ve kazançlar arasındaki dengeye, yeni ticari kapılara izin verilmesine bakıyorlar."

" Yeni takımları görmekten çok memnunum ve takımları gördüğümde Formula 1'in Formula 3 olmadığını düşündüm."

F1 yarışlarının yerine Le Mans projesinin ihtimali konusunda sorulan soruya ise Montezemolo şöyle cevap verdi: " En yüksek seviyede mücadele etmenin mümkün olduğunu düşünmüyorum, demem o ki birçok seride kazanmaya çalışmak. O Formula 1, o Le Mans'ta yarışmak gibi ve mücadelenin sıradışı olduğu Birleşik Devletler'de yarışmak gibi - daha önce de bahsettiğim gibi Indy ya da buna benzer bir şey."

" Şartlar uygun olursa amacımız Formula 1'in bir parçası olmak. Eğer olmazsa, dünyanın her yerindeki inanılmaz bir şekilde bizimle internet aracılığıyla irtibatta olan tifosilere söylediğim gibi, Ferrari'nin DNA'sı rekabet. Eğer F1'den ayrılırsak başka bir şey yapacağız ve Le Mans bizim ilk sıradaki önceliklerimizden birisi."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -