• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Massa Gelişim Konusunda İyimser

Posted by éndér_48 on Çarşamba, Haziran 17, 2009 No comments

Felipe Massa aerodinamik güncellemelerin ve da hafif şasinin bu haftasonu Britanya Grand Prix'inde Ferrari'nin performansını yükselteceği konusunda kendine güveniyor. On beş gün önce Brezilyalı pilot ve takım arkadaşı Kimi Raikkonen Türkiye Grand Prix'inde hayal kırıklığı yaşamalarına rağmen yüksek hızlı Silverstone pistinin takım tarafından geliştirilen araca daha uygun olduğundan emin.

Pazartesi günü Fiorano'da açıklamada bulunan Ferrari pilotu haftasonu ile ilgili beklentilerini dile getirdi.

" Kağıt üzerinde bu haftasonu Britanya Grand Prix'i rekabetçi olmadığımız geçtiğimiz yarış İstanbul'a benzer bir piste sahip. Bu haftasonu hızlı virajların olduğu ve devamında yavaş bir son sektörün olduğu bir pistteyiz ve Bridgestone'un aynı iki tipte lastiğine sahip olacağız fakat on beş gün önce yaşadığımız sorunları yaşayacağımız anlamı çıkmasın."

" Başlangıç olarak, bu haftasonu araçta yeni bileşenler olacak, bunun içinde ön kanat ve daha hafif şasi de mevcut, bizi daha rekabetçi yapmalı."

Massa gelişimin garanti olması gerektiğine çünkü takımın İstanbul'da yaptığı hataların farkına vardığına inanıyor.

" Türkiye'de haftasonu boyunca geri yönlü adım attık, cuma günü ve cumartesi sabahı rekabetçi başladık. Neden olduğunu biliyoruz, en önemli şey: çok yüksek pist sıcaklıklarıyla, çok düşük downforce seviyesinde yarışıyoruz ve daha fazla arka kanatla yarışmamız gerekiyor, çünkü sıcaklık artarken, lastiklerin tutunması düşüyor ve bunun için dengelememiz gerekiyor."

" Sıcaklık aşamalı olarak artarken aracımız yavaşlıyor ve pistin ilk sektöründe yavaşlıyoduk; en fazla downforce'a ihtiyaç duyduğunuz yer. Bir diğer taraftan, yaşanan sorun çalışmamızla ilgili yaptığımız, araç üzerinde belirli hata yapmadık."

" Bu yüzden araçtaki bu değişikliklerlde bu haftasonu daha rekabetçi olabiliriz."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -