• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Ferrari, Felipe Massa İçin De Hafif Şasi Üretti

Posted by éndér_48 on Perşembe, Haziran 18, 2009 No comments

Silverstone'daki Britanya GranPrix'i öncesi Ferrari pazartesi günü Fiorano'da Felipe Massa önderliğinde düzlük testi yaptı. Brezilyalı pilot içerisinde yeni bir ön kanat ve F60'ın ön bitiş noktasında bazı diğer parçaların olduğu bazı yeni aerodinamik bileşenler denedi.

Aero testte ayrıca F60'da yeni ön süspansiyon geometrisi, aracın ağırlık dağılımı değişimine olanak sağlamak amaçlı çalışmalar görüldü. Araç ayrıca ön çarpışma testine tabii tutuldu ve sorunsuz bir şekilde geçti. Yeni süspansiyon geometrisinin amacı ön bölümde daha fazla tutunma sağlamak ve aracın zayıf yönünün üstesinden gelmesine yardımcı olmak. Özellikle sıralama turlarında tek turda lastik ısıtmadaki sorunları çözümlemek için takımbu yönde çalışma gerçekleştirdi. Buna ek olarak İtalyan takımı reviz edilmiş daha hafif KERS paketi ile Silverstone'a gidecek.

Pazartesi günkü testlerinden ardından Massa konu ile ilgili şunları söyledi: " Yarış haftasonu dışında Formula 1 aracı kullanarak sıradışı bir pazartesi deneyimi yaşadım. Sezon içi testlerin yasaklanmasıyla yarışlar arasındaki zaman genellikle Maranello'da gelecek yarışlar için araç konusunda ne planlandığı ile ilgili mühendislerle daha fazla konuşarak geçiyor, sürüş yaparak değil. Bununla birlikte test pilotumuz Marc Gene Le Mans 24 Saat yarışlarında mücadele etti ve kazandı, ben de Fiorano'da aerodinamik test için direksiyonun başına oturdum."

" 'direksiyonun başına oturdum' diyorum çünkü sürmedim, çünkü dürüst olmak gerekirse pilotlar için çokta ilgi çekici bir durum değil ve tıpkı bir robot gibi oluyorsunuz, düzlükte aracı hızlandırıp yavaşlatıyorsunuz. Fakat takım için ve aracın gelişimi için çok önemli, bu yüzden bunu yaptığım için mutluydum. Düzlükte hızlanıp yavaşlayarak mühendislere aracın nasıl olduğu ile ilgili çok fazla geribesleme veremezsiniz fakat ön kanadı değiştirip telemetri verilerine bakarsanız rüzgar tünelinde elde edilen verilerle karşılaştırabilirsiniz ve varsa rakamları görürsünüz, bunun anlamı doğru yoldasınız."

Türkiye'de dokuzuncu olarak puansız ayrılan Kimi Raikkonen kötü bir startın ardından yarışta da Ferrari'nin hız eksikliği sorunu yaşadı. Sezon başından bu yana aldığı dokuz puanla pilotlar klasmanında onuncu sırada bulunan Fin pilot Ferrari'nin bu haftasonu Silverstone'da ön sıradakilerle arasındaki farkı kapatabileceği konusunda kendinden emin.

" Sezon içi testleri olmadan ilk kez Silverstone'da yarışacağız. Takım bazı yeni çözümler hazırladı, pazartesi sabahı Fiorano'da test yaptık. Daha önce de birçok kez söylediğim gibi sabırlı olmamız gerekiyor: çok fazla gelişme çalışması sayesinde iyiye gidiyoruz fakat hala Brawnlar'la galibiyet mücadelesi verecek güçte değiliz. Kendime son derece güveniyorum ve birkaç yarış sonra liderle aramızdaki farkı kapatabileceğimiz konusunda ikna oldum. Taraftarlarımızın bizden istediğinin bu olduğunu biliyorum ve başarılı olmak için her şeyimiz veriyoruz."

Raikkonen son olarak hedefinin Britanya Grand Prix'inde podyuma çıkmak olduğunu söyledi.

" Küçük Formula serilerinde uluslararası yarış kariyerimin başlangıç noktası burasıydı ve her zaman burada yarışmayı sevmişimdir. Son kez burada yarışıyor olmak üzüntü verici fakat Donington'ı da gerçekten sevdiğimi kabul etmem gerekiyor: Orada daha önceden üç kez kazandım..."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -