• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Ferrari 2010 Aracına Yoğunlaşabilir

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Haziran 27, 2009 No comments

Eğer F60 aracı, BrawnGP ve Red Bull'unkilerle başa çıkabilecek bir düzeye gelemezse Ferrari, odak noktasını artık 2010 aracına en kısa zamanda çevireceği yönünde güçlü işaretler verdi.

Ferrari'nin bu sezon şimdiye kadar sadece Monako'da üçüncü olunarak podyuma çıkması ile takım, şampiyonluk için işleri tersine çevirme adına çok ufak bir şansa sahip.

Ve bu nedenle de Ferrari Başkanı Montezemolo, takımın çalışmalarının yakın zamanda 2010 aracı üzerine yoğunlaşacağını öne sürdü.

Montezemolo: "Gelecek yarışlarda performansımızı geliştirebileceğimize inanıyorum ama bunu söylemekle birlikte testler olmadan sezon içinde aracı gerçekten çarpıcı olarak değiştirmek imkânsız olmasa da çok çok."

"Sezon başında belli karaktere sahip bir aracınız olduğunda, bir yarıştan diğerine onu sezon içinde değiştirmek zordur"

"Ama gelecek yarışta performansımızı geliştirebielceğimize çok inanıyorum ve sonrasında da KERS'siz, geçen hafta FIA ile memnun kaldığımız önemli anlaşmanın ardından net kuralları içeren gelecek senenin aracı üzerine tam olarak yoğunlaşacağız."

Di Montezemolo, Ferrari'nin geride kalması konusunda yine sezon öncesinde üzerinde netlik olmayan iki katmanlı difüzörleri suçladı.

Montezemolo: "Ne yazık ki gri kurallarla sezona başladık. Doğru bir yorumlama yapması zor ve kanıtı da, Ferrari, McLaren ve Renault gibi son üç senenin şampiyonu takımlar, kuralları aynı şekilde yorumlamıştı ve artık önceki kadar rekabetçi değiller"

"Mücadelemizin nedenlerinden biri de bu: kuralların daha stabil, açık, şeffaf olması. Aracı KERS'li yaptık, bu da aracımızın daha ağır olması analmına geliyor ve bir çok takım KERS'siz"

"Bu yüzden eğer federasyon KERS üretmek istiyorsa, bu herkes için aynı olmalı. Şimdi açık kurallara geri dönülmenin zamanı"

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -