• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Britanya'da En Hızlı Araç Red Bull

Posted by éndér_48 on Cumartesi, Haziran 20, 2009 No comments

Antrenman seanslarının en hızlı zamanlarını elde eden Red Bull pilotları Mark Webber ve Sebastian Vettel bu performanslarını sıralama turlarında da yinelediler.Seansların büyük bölümlerinde ilk sırada kendi aralarında değişen Red Bull pilotlarının her ikisi birden ilk üçe girmeyi başardılar.

1:19.509 'luk derecesiyle pole pozisyonunu kazan Sebastian Vettel damalı bayrağı üçüncü olan takım arkadaşı Mark Webber'in 0.358 saniye kadar önünde geçmeyi başardı.Son turunda trafiğe takılan Webber ise ilk sektörde yaşadığı zaman kaybı nedeniyle kariyerinin ilk pole zamanını kaçırdı ve Brawn GP pilotu Rubens Barrichello'nun arkasında kaldı.Ancak yarışın startında hele ki olası bir ıslak zeminde pistin temiz kısmından kalkacak olması nedeniyle de Rubens'e göre oldukça avantajlı konumda kendine yer buldu.

Her geçen yarış rakiplerine oranla biraz daha fazla gelişim gösteren Red Bull Racing takımı Brawn GP ile olan puan farkını eritmek için büyük çaba gösteriyor.

Yenilenen parçaların da beklenilen seviyeye ulaşmasa da en azıdan bu yarışta Red Bull'a kazandırdığı bir takım şeyler var gibi görünüyor.Adrian Newey'in müthiş tasarımı sonucu, araca eklenen tüm parçaların araçla bütünleştiği gözle görülebilir seviyede.

Ancak eklenen bu parçaların, araca ne kadar ivme kazandırdığı bu yarışta gerçek sonuçlar göstermeyebilir.Çünkü pistin yapısı özellikle de hızlı geçilen birçok viraja sahip olması, yılın başından beri Red Bull'un pistten en iyi performans aldığı bölüm konumunda.Bu parçaların gerçek performanslarını ancak daha yavaş pistlerde görmemiz mümkün.

Aracın tasarımının hızlı dönülen virajlara diğer araçlardan daha fazla uyum sağlaması, pazar günkü yarışta şüphesiz Red Bull pilotlarının diğer takım sürücülerine oranla daha büyük bir avantaja sahip olacağının göstergesi.Bu da şüphesiz ki Red Bull pilotlarını yarış kazananı olma konumuna bir adım daha yaklaştırıyor.

------------------------------------------------------------------------------------------ Ender Mazı -

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -