• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Britanya GP Öncesi Renault

Posted by éndér_48 on Pazartesi, Haziran 15, 2009 No comments

Fernando Alonso

Fernando, Türkiye'den puansız ayrıldın. Neler hissettiğini bize özetler misin?

FA: Yarış takım için tam bir hayal kırıklığı oldu. Pist koşulları hafta başında kötüydü ve bu yüzden doğru dengeyi bulmak için çok çalışmamız gerekti. İyi bir grid pozisyonu için sıralamlara az yakıt yüküyle çıkmaya karar verdik ama bu çevremdekilerde daha hafif olacağım anlamına geliyordu. Eğer erken pite girerseniz her zaman trafiği riske atmış olursunuz ve bana da olan kesinlikle buydu. Yarışta zorladım ama sadece onunculuğu elde edebildik. Bu da üzücü oldu.

Britanya Grand Prix'si için düşüncelerin neler?

FA: İyimser düşünüyorum ve Silverstone'da iyi bir sonuç almaya kararlıyım. R29 yüksek hızlı virajlarda daima yi oldu ve bu haftasonu daha fazla rekabetçi olabiliriz. Ayrıca yeni güncellemelerimiz de var. Pist şartları açısından, oranın F1 aracı kullanmak için harika bir yer olduğunu düşünüyorum ve muhtemelen bu orada yarıştığımız son yarış olacak. Bundan keyif almak istiyorum.

Nelson Piquet

Nelson,Türkiye'de şanssızdın. Bize yarışını anlatır mısın?

NP: Harika bir haftasonu değildi ve sıralamalada yaşadığım fren problemiyle yarışım bitmişti.bunu ardıdnan doğru stratejiyi seçmek için elimizden geleni yaptık ama bu kadar geriden başlayınca işin ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Yine e araçta doğru dengeyi bulabildik ve bu da olumlu yanlardan birisi. Bazı eğlenceli mücadeleler yaşadım, özellikle de Lewis ile.

Yedi yarışın ardından sürücü olarak hangi alanlarda gelişmen gerektiğini düşünüyorsun?

NP: Sıralamalarda daha iyi performans göstermem gerktiği açık. Sorun bu sezon tüm takımların birbirine çok yakın olması ve aynı seviyede yarışan bir çok takım var. Birkaç salise bile gridde altıncılık ile onaltıncılığı ayırabiliyor. Bu yüzden sıralamalarda yaptığınız hata pahalıya patlayabiliyor.

Silverstone'daki yarıştan beklentileriniz neler?

NP: Secdiğim bir pist ve umarım iyi bir sonuç elde edebiliriz. Enstone'dakiler için kendi evlerindeki yarış ve orada daima iyi destek gördük şimdiye kadar. Britanyalı taraftarlar gerçekten istekli. Beş yıldır İngiltere'de yaşadığımdan bana evimdeki yarış hissini veriyor ve oradaki pist küçüklüğümde yarıştığım yer. Her zaman söyledğim gibi, sıralamalar çok önemli çünkü pistin hızlı yapısı geçişi zorlaştırıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -