• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

BMW "İyiliği" İçin Artık KERS'i Kullanmayacağını Açıkladı

Posted by éndér_48 on Pazar, Haziran 21, 2009 No comments

BMW Sauber, KERS sistemi olmadan aracını daha iyi geliştirebileceğini düşündüğü için sistemi kullanmaktan vazgeçtiklerini söyledi.

KERS çalışmalarına geçen yıl erkenden başlayan takım teknolojinin bu spor için her zaman önemli olduğunu dile getiriyordu ancak Silverstone'da sistemi rafa kaldırdıklarını açıkladılar.

Takım sistemi yalnızca sezonun ilk dört yarışında kullandı ve artık aerodinamik gelişimlere odaklanacaklarını söylediler.

BMW motorsporları direktörü Mario Theissen takımın son haftalarda KERS üzerine çok düşündüğü ve sonunda bu kararın verildiğini açıkladı.

"KERS ve aerodinami üzerine değerlendirmeler yaptık ve yapabileceğimiz KERS'i kullanmamak oldu. KERS sisteminin yapısına uymayan ama aero açısından gelişim gösteren çalışmalarımız oldu ve ve artık bu yıl daha fazla KERS sistemini kullanmama kararını birkaç gün önce aldık. Çünkü aero kanadında daha fazla gelişim elde edeceğimizi düşünüyoruz."

Sistemi gridde sadece Ferrari'nin kullanması, bu yeni teknolojinin tanıtımının başarısızlıkla sonuçlandığını düşündürüyor. Ancak Theissen, "Bu teknolojinin başarısızlık olduğunu söyleyemem, başarı olduğunu da söyleyemeyeceğim gibi. Çok kısa bir geliştirme zamanında çok büyük başarı olması beklenemezd."

"Eğer bir yenilik yapmak istiyorsanız ona tamamıyla odaklanmalısınız. Eğer sistemi kullanmak zorunlu değilse KERSin aeroya göre daha az performans sağladığını söyleyebiliriz. Ama en azından BMW içinde yürüttüğümüz çalışmaların yol araçlarına aktarıldığını söyleyebilirim."

KERS sistemi takımlar tarafından alınan ortak karar sonucu gelecek yıl kullanılmayacak. Theissen bu konuda da, "Eğer zorunlu olmazsa kaybolup gidecek. Bu çok doğal ama benim açımdan böyle bir teknolojinin F1'e aktarılması eşsiz bir şanstı."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -