• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Alonso, Renault'un Sıçrama Yapmasını Bekliyor

Posted by éndér_48 on Salı, Haziran 23, 2009 No comments

Fernando Alonso, Renault'un atılım yapıp sezonun geri kalanında pist üzerinde rekabetçi olmayı umuyor.

İki dünya şampiyonluğu bulunan Alonso, Silverstone'de zor bir yarış geçirdi ve sadece 14. sırada kendine yer bulabildi.

Ve Fransız takımın seon başındaki gelişim temposunun yavaşlamış görünmesine rağmen İspanyol pilot, durum hakkındaki iyimserliğini koruyor.

Alonso: "Burada geçen sene de aşağı yukarı aynı konumda olduğumuzu gördük ve birden bire araçta birşeyler ürettiğimizde, yeni bir ön kanat veya difüzörde bişeyler, bu işleri değiştirebilir."

"Bir hamlede 0,3-0,4 kazanırsanız, bu size önde 8 sıra kazandırır. Çünkü süreler bu sene çok yakın ve 0,3-0,4 saniye, sıralamaların sonunda pozisyon açısından büyük bir fark demek"

"Bu yüzden umudumuz da bu yönde. Yarışlarda yeni parçalar üretmeye devam edeceğiz ve yarışlardan birinde belki de sihirli parçayı yapıp birden bire podyum takımı haline geleceğiz. Umudumuz bu ama zor olacağını biliyoruz"

Alonso, son yarışllarda takımın gelişim temposunda geri kaldığını kabul etti ama işlerin süratli bir şekilde tersine dönebileceğini belirtti.

Alonso: "Sezon başında gerilerden başladığımızı düşünüyorum, özellikle de iki katmanlı difüzöre sahip olanlara karşı. Çin'de iki katmanlı difüzör imâl ederek çok iyi bir iş çıkardık, sanırım 3. yarış"

"Elimizden geldiğince çabukl bir şekilde aracı geliştirmek için çok çaba harcadık, ama Bahreyn'den itibaren araç aşağı yukarı aynı. Bu da, son 2-3 yarıştaki pozisyonlarımızın nedeni"

"Yarışımızda bir parça gerideyiz. Bunu biliyoruz. Zorlamaya devam etmemiz gerekiyor ve önümüzdeki 2-3 yarışta umarım daha fazlası gelecek, daha fazla fark yaratacak daha büyük bir şeyler"

"Son 3 veya 4 yarışta araç için çok az parça ürettik, performans açısından da bir fark yaratmadı ve şimdi biraz daha fazla sıkıntı yaşamamızın nedeni de bu. Takımlardaki 7. durumdayız ve pilotlardaki gerçek sıralamada bu 13. ve 14. sıra demek. Bu yüzden biraz daha fazlasına ihtiyacımız var, özellikle de Cumartesi günü"

"Pazar günü, yarış ve yakıt vs.., geride kalıyor ve puan almakta zorlanıyoruz. Bu yüzden durumu değiştirmeli ve Almanya'dan itibaren daha iyi olmalıyız"

İspanyol pilot, Britanya GP umutlarının başlangıçta, kendinden daha ağır araçların arkasında kaldığında sona erdiğini söyledi.

Alonso: "Bizim için yarış ilk virajda bitmişti. 10. başladım ve geçiş yapamayacağınız bir pistte daha ağır olan iki araca yer kaybettim"

"Ve sonrasında yarışın geri kalanını keyif için tamamladım. Bu pistte geçiş yapmak imkânsız. Geleneksel pistlerde durum böyle. Yarışın ortasında Sutil ile ilginç bir mücadele yaşadım ve o da eğlenceliydi."

"Daima biriyle mücadele ettim ama gerçek şu ki, bunu önlerde yapmayı tercih ederim, 13. ve14.lükte değil. Daha iyisini kyapabilirdik, çünkü 14.lük, bizim yerimiz değil."

"6., 7. veya 8. olmalıydık ama bunun için iyi bir kalkış yapmalısınız. Bir kaç yarıştır zayıf kalkışlar yapıyoruz ve gelecek yarışlar için bunun üzerine çalışmamız gerekiyor."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -