• RSS
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+ F1PARK
  • Youtube

Alonso "Formula 1 Bitmiştir"

Posted by éndér_48 on Cuma, Haziran 19, 2009 No comments

İki kez dünya şampiyonu pilot Fernando Alonso, FIA ve FOTA arasındaki tartışmaların Formula 1'i öldürmesinden korkuyor.

Cuma gübü Formula 1'in ölüp ölmediği sorulduğunda Alonso: " Evet, daha fazlası ya da azı, evet. Devam edecek fakat açıkcası herkes için aynı motor, küçük takımlar, hiçkimsenin bilmediği takımlar, kimsenin bilmediği pilotlar... Tıpkı A1GP, GP2 gibi bu yüzden oldukça iyi bir kategori ama kim önemser."

FIA ve Formula 1 Takımlar Birliği arasında anlaşma sağlanamadığı haberini duyunca üzüldüğünü kabul eden İspanyol pilot bununla birlikte FOTA'nın ayrılmasıyla oluşacak şampiyonanın güçlü serilerden birisi olabileceğine inanıyor.

" Üzücü bir haberdi, elbette, çünkü son ana kadar çözümyolu bulunmasını umuyoruz fakat olmadı. Bu yüzden artık yeni şeyler olacak. Yeni bir kategori oluşacak ve Formula 1 belkide kaybolacak, bu yüzden en iyi kategoriye gitmemiz gerekiyor şu anda FOTA bunlardan birisi, dünyanın en iyi takımları ve dünyadaki en iyi pilotlar. İyilerden birisi olacağını düşünüyorum. Açıkcası benim görüşüm pilotların % 99'u benimle aynı fikirde olacak."

" Herkes kaybeder. Takımlar kaybeder fakat FIA kaybetmez çünkü onlar para koymuyorlar. Pilotlar yani bizler kaybederiz, fakat Fakat Formula 1 için en kötüsü olduğunu düşünüyorum. Fakat göreceğiz."

" Yeni kategori çok çekici görünüyor taraftarlar için, belki daha iyi bilet fiyatları olabilir, ve bunun gibi şeyler. Yeni bir kategori oluşturacağız, yeni bir Formula 1. Bunun Formula 1'den daha iyi olabileceğini düşünüyorum, bu yüzden yeni kategori bazı şeyleri geliştirebilir."

Bununla birlikte Alonso yakın gelecekte tartışmaların hala çözülme şansının olduğunu da hesaba katıyor.

" Süre işliyor. FIA yarın katılımcı listesini açıklamayacak çünkü listeye koyacak takım yok, bu yüzden belki birkaç hafta beklenir ve her şey normale döner ve FOTA'nın belki de Formula 1'de yarıştığını görürüz."

" Daha bitmedi fakat artık takımların sorunu değil. Onlar en iyisini yaptı bub yüzde artık FIA'ya bağlı. Yapmak için iki aylaeı vardı. Artık belki de çok geç. Göreceğiz."

Eski dünya şampiyonu Renault takımının yeni şampiyonaya takılması halinde takımı takip edeceği konusuna da açıklık getirdi.

" Kesinlikle, yüzde yüz."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.

 



  • Instagram
  • - Pit Babes -